skip to Main Content

Rijden en mennen

 

Wij bieden paardrijlessen aan aan studenten  van de faculteit diergeneeskunde op verschillende niveau’s: beginners, gevorderde-beginners, half-gevorderden en gevorderden.

Doordeweeks zijn er op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond lessen. Op maandag, dinsdag en donderdag wordt er 3 uur les gegeven en op vrijdag 2 uur les. In elke les rijden 2 tot 4 paarden mee. Een les kost 12 euro. Op maandag en dinsdag wordt er les gegeven door Anoeska, zij geeft al les bij “De Solleysel” vanaf 2007. Op de donderdag en vrijdag wordt er les gegeven door Karoline, zij is 1 januari 2020 begonnen bij ons.

Na de lessen wordt er gezellig samen gegeten en is er tijd voor een lekker drankje.

Lesindeling

Maandag 18.15-19.15 Half-gevorderden 19.15-20.15 Gevorderde-beginners 20.15-21.15 Gevorderden
Dinsdag 18.15-19.15 Half-gevorderden 19.15-20.15 Gevorderden 20.15-21.15 Gevorderde-beginners
Woensdag  –  –  –
Donderdag 18.15-19.15 Gevorderden 19.15-20.15 Half-gevorderden 20.15-21.15 Gevorderde- beginners 
Vrijdag 18.15-19.15 Beginnerscursus 19.15-20.15 Half-gevorderden  

 

Beginnerscursus
Voor diergeneeskunde studenten die (nog) niet zoveel met paarden hebben, maar dit wel willen leren, bieden wij de beginnerscursus aan. Tijdens deze cursus leer je in 10 lessen de beginselen van het paardrijden, zowel het rijden als de omgang met paarden.

Bijrijders
Alle Solleyselpaarden hebben een eigen bijrijder, die het paard verzorgt in de weekenden en vakanties. Wanneer we op zoek zijn naar een nieuwe bijrijder, zal er een inschrijfformulier op het Solleysel prikbord in het Androclus hangen en op het prikbord bij de Saloon. 

Wil je bij ons komen paardrijden stuur dan een mail naar bestuur@solleysel.nl of kom even langs in de Saloon.

 

 

Bij V.S.R. “De Solleysel” wordt er ook wekelijks gemend met de Solleyselpaarden. Op woensdag, vrijdag en zondag gaat de mencommissie altijd wel met minstens één aanspanning op pad. Daarnaast organiseert de mencommissie ongeveer twee keer per jaar de mencursus.

Wil je een keertje mee mennen? Stuur dan even een berichtje naar mencommissie@solleysel.nl of kom een keertje langs in de Saloon.

Anky

anky

Ras: Welsh
Geslacht: Merrie
Afstamming:
Geboortedatum: 1992

Deze kleine, vrolijke Welsh-merrie is een bokmerrie van Voortplanting. Hier wordt ze echter niet vaak meer voor gebruikt, omdat er weinig kleine hengsten worden aangeboden. Ze wordt tegenwoordig vooral gebruikt door Radiologie. Co-schappers mogen met haar oefenen op het nemen van röntgenfoto’s. Ze wordt door haar kleine maat niet door “De Solleysel” gebruikt. In het verleden is geprobeerd haar voor de wagen te zetten, maar ze mag niet op ijzertjes in verband met haar belangrijke taak bij radiologie. Gelukkig krijgt ze door haar lieve en vrolijke uiterlijk vaak wel voldoende aandacht. Vooral op een ouderdag of eerstejaarsintroductie doet ze het goed.

Beau

Birr

Birr
Ras: Fries
Geslacht: Ruin
Afstamming: Lammert x Jakob
Geboortedatum: 07-03-2000
 
Birr is misschien niet erg groot, maar wel een echte knuffel. Een heuse Fries, want soms is hij behoorlijk dwars. Vooral aansporing met de zweep pikt hij niet altijd, dan word je getrakteerd op een flinke bok. Lastig dus, want hij is een tikkeltje lui aangelegd, maar met flink wat aansporing loopt deze kleine jongen toch flink door. Op het moment functioneert Birr het best in de halfgevorderdenles, hier laat hij menigeen flink zweten.

Brianna

Brianna
Ras: KWPN Tuigpaard
Geslacht: Merrie
Afstamming: Plain’s liberator x Lorton
Geboortedatum: 05-05-2006
 
Dit lieve zwarte paardje komt ook bij de ET-merries vandaan. Begin 2013 is ze door de keuring heen gekomen en onderwijspaard geworden. Brianna is af en toe nog een beetje onwennig, maar met wat vertrouwen en doorzettingsvermogen geeft ze je als ruiter al snel een goed gevoel. Brianna is een volleerd menpaard en loopt mee in de cursus.

Colinda

Colinda

Ras: KWPN Tuigpaard
Geslacht: Merrie
Afstamming:
Geboortedatum: 2004

Deze merrie is misschien niet het knapste paard van stal, maar slim is ze zeker wel. Dit paard is onmisbaar voor de mencommissie. Deze lieve merrie komt vanuit de ET-merrie poel en is in 2014 een Solleypaard geworden. Ze is helaas niet meer te berijden maar ze is een fantastisch menpaard. Ze wil graag voor je werken en houdt wel van een sprongetje.

Cuzdine

cuzdine

Ras: KWPN Tuigpaard
Geslacht: Merrie
Afstamming: Ganges x Manno
Geboortedatum: 9 mei 2007

Ook deze lieve merrie komt bij de ET-merries vandaan en behoort sinds begin 2015 tot onze paarden. Dit karakteristieke paard tilt haar beentjes hoog op en wanneer ze iets niet helemaal begrijpt, probeert ze er onderuit te komen door een tandje harder te lopen. Sinds de zomer van 2015 loopt ze ook voor de menwagen en wordt ze gebruikt voor de mencursus.

Diandra

Emilita

IMG_1367

Ras: KWPN Rijpaard
Geslacht: Merrie
Afstamming:
Geboortedatum: 2009

Toen Emi begon als Solleypaard heeft ze menig ruiter de grond laten kussen. Het opstappen vond ze erg spannend, maar met veel oefening en geduld is ze daar nu heel braaf mee. Deze jonge merrie loopt inmiddels ook bij de gevorderde beginners braaf haar rondje. Door haar vlakke gangen wordt ze door de beginnende ruiters erg gewaardeerd, maar ook voor de gevorderde ruiter vormt ze nog steeds een uitdaging.

Ennia

Gelonka

Hera

Katinka

Ras:
Geslacht: Merrie
Geboortedatum:
Afstamming:

Katinka is een lieve merrie. Ze is bij ons gekomen als onderzoekspaard.  Ze is nog erg jong en loopt daardoor nog niet zoveel in de lessen en alleen bij gevorderde ruiters. Het is een hele nuchtere merrie en houdt erg veel van knuffelen!

Hertogin

Hannah

Vlotte

Vlotte

Ras: Fries
Geslacht: Merrie
Afstamming: Fridse x Jillis
Geboortedatum: 06-05-2006

Met Vlotte heeft “De Solleysel” er weer een tweede Fries bij! Deze dame is multi-inzetbaar, want zowel geschikt voor onder het zadel als voor de wagen. Door haar rustige karakter kan ze op alle niveaus meelopen in de les. De gevorderden kunnen hard met haar aan het werk om haar nog wat dingen te leren en bij de beginners loopt ze braaf haar rondjes. Ook voor de kliniek is ze goed bruikbaar als onderwijspaard en ook als bokmerrie.

Back To Top