skip to Main Content

Commissies

 

17e Lustrumcommissie

De 17e lustrumcommissie der Veterinaire Studenten Rijvereniging “De Solleysel” zal, in september 2019, ervoor zorgen dat alle leden het 85 jarig bestaan van V.S.R. “De Solleysel” groots kunnen vieren.

Monoceros
o.d.z. When you wish upon a star

Constitutie:
Praeses: Sandra Kooij
ab Actis: Mathijs Knipscheer
Fiscus: Renée Boerrigter
Vice Praeses: Sannah Bijker
Vice ab Actis: Carli Jansen
Assessor: Thijs Weststrate

foto van 17e Lustrum VSR "De Solleysel".

Activiteitencommissie (AcCie)

De AcCie is een gezellige commissie, die het hele jaar door allerlei activiteiten organiseert. Excursies, workshops, lezingen en gezellige avonden in de Saloon, niets is te gek voor deze commissie! Ook wordt af en toe een symbiose aangegaan met  andere verenigingen, zoals de VHiVer, om bijvoorbeeld de kreupelheidsworkshop te kunnen organiseren. In de maandelijkse vergaderingen wordt over de ontelbare goede ideeën gebrainstormd en wordt een aantal activiteiten voorbereid en georganiseerd. Naast de serieuze zaken staan lol en gezelligheid in een hoog vaandel, niet alleen tijdens het vergaderen, maar ook en vooral tijdens de activiteiten zelf. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom, mail dan naar accie@solleysel.nl. Ook als je lid van deze leuke commissie wilt worden kun je een mailtje sturen!

Activiteitencommissie 2017-2018:
Suzanne Mulder
Agnes Bouw
Iris van Drie
Robin Visser
Ilse van Wietmarschen
Annette Castelein
Mathijs Knipscheer
Robin ten Have
Daniëlle Maris
Marije Spinder
Carli Jansen

Barcommissie

De Barco is één van de grootste commissies en zorgt door het jaar heen voor een aantal leuke thema- en baravonden in de Saloon van “De Solleysel”, zoals cocktailavonden, een mannen- en vrouwen avond en nog vele andere leuke baravonden.  Houd de posters en de website in de gaten en kom langs!

Barcommissie 2017-2018:
Bert Jansen
Nils Bekkedam
Erik Schoemaker
Dewi Timmers
Bas van der Heijden
Maaike Caron
Maureen Sijtsema
Stijn Nieuwenhuis
Eliane Martens
Bent Vlierman
Marco Bakhuis
Daisy Geijtenbeek
Moniek Amelink
Rianna Anwar Sani
Thomas Spliethof
Miranda Swierstra
Rick van der Ende
Laurens de Jager
Floor van Dam

 

Capita Selecta Commissie

Haal meer uit je Bachelor diergeneeskunde!

Capita selecta commissie

 

Binnen diergeneeskunde zijn allerlei verenigingen, met commissies en werkgroepen bezig met het organiseren van activiteiten om de studenten van extra kennis te voorzien. Tijdens die georganiseerde activiteiten worden juist die hoofdstukken extra belicht, die in de studie minder of zelfs helemaal niet aan bod komen. Vanaf de allereerste collegedag voor de  Bachelor diergeneeskunde, kunnen studenten alle activiteiten die ze volgen laten afstempelen op de zogenaamde Capita Selecta Kaart, en daarmee het CS-puntentotaal bijhouden. Gedurende de hele studie kunnen er CS-punten gespraard worden, bij afstuderen krijgt de betreffende student een officieel Capita Selecta Certificaat met op de achterzijde alle activiteiten welke zijn gevolgd. Niet alle activiteiten wegen even zwaar, en aan sommige activiteiten zit een CS-puntenlimiet.

De Capita Selecta Commissie is samengesteld vanuit alle studieverenigingen van Diergeneeskunde. Zij mogen allemaal één bestuurslid aandragen voor de commissie.  

 

Resten er nog vragen? capitaselecta@uu.nlen www.capitaselecta-dgk.nl

Commissie Veterinaire Controle (CVC)

De Commissie Veterinaire Controle verzorgt veterinaire controles op (m)endurance-, eventing- en menwedstrijden door heel Nederland gedurende het hele seizoen. Het seizoen begint in maart en loopt ten einde in oktober.
Tijdens de wedstrijden onderzoeken studenten het paard middels een veterinaire controle en beoordelen zij of deze ‘fit to compete is’. De studenten assisteren zo de aanwezige wedstrijddierenartsen

Per jaar zijn er ongeveer 55 menwedstrijden van de KNHS en 25 endurancewedstrijden van de DER waarbij studenten diergeneeskunde aanwezig zijn. De veterinaire controle die je als student uitvoert verschilt per categorie wedstrijd. Om deze reden zijn er eisen gesteld aan studenten die meegaan op wedstrijd.

Mee op wedstrijd?
Wil je weten welke wedstrijden er zijn, wat de deelname eisen zijn en hoe je je in kunt schrijven?
Zie rechts bovenaan de knop VC -> diergeneeskundestudenten. 

Deelnemen aan de commissie
Heb je interesse om lid te worden van de commissie veterinaire controle? Stuur een mailtje naar bestuur@solleysel.nl

Veterinaire controle commissie mennen/eventing 2017-2018:
Janine van den Berg
Carli Jansen
Désirée Maaskant
Kim van Zadelhoff
Cheryl Pfeifer
Rosemarijn Strijder
Femke Meijer

Veterinaire controle commissie endurance 2017-2018:
Corine van Veelen
Tamar van der Vossen
Kimberly Jonkers
Ilse van Wietmarschen
Lotte Donkers
Pim Sonies
Frouke Hesselink

Vet controleDSC09560

Eerstejaarscommissie (SjaarsCie)

De SjaarsCie is een nieuwe commissie voor en door eerstejaarsstudenten. Zij hebben de mogelijkheid om alle soorten activiteiten te organiseren, vooral gericht op de eerstejaars. Op deze manier kunnen de eerstejaars makkelijker betrokken worden bij de vereniging en kunnen zij makkelijker contacten leggen binnen diergeneeskunde. 

SjaarsCie 2017-2018:
Anne Seijger
Cathelijne Smits
Colleen Sportel
Demi Eikema
Esther Ywema
Emma van Wijk
Maxime van Ginkel
Nynke Heida
Rian Mennen
Sofie Zautsen
Sophie Knobbout
Ylva Zwerver

Mencommissie

De MenCie is een gezellige en drukke commissie. Ieder jaar organiseert zij de mencursus, maar ook het vrijmennen valt onder de verantwoordelijkheid. Het beleren van nieuwe paarden voor de wagen en het onderhouden van de paarden voor de wagen is ook een belangrijke taak. Daarnaast nemen de fanatieke menners jaarlijks deel aan de Dag van het Aangespannen Paard.

Twee keer per jaar wordt het menweekend georganiseerd. In het najaar is deze op “De Solleysel” en worden er ritten gemaakt naar o.a. het Panbos. In het voorjaar (Hemelvaartweekend) zetten we de paarden en de wagens op transport en vertrekken we naar een bosrijke omgeving.

Mencommissie 2017-2018
Agnes Bouw
Mandy van de Vooren
Sacha Trim
Anne Tersmette
Renée Boerrigter
Renee Meijer
Kyra Maarleveld
Rik Bremer
Pim Holzhauer
Fieke Boekel
IMG_0784

Ruiterkampcommissie

De Ruiterkampcommissie, beter bekend als de RukCo, organiseert elk jaar het ruiterkamp.  De eerste week na de herkansingen gaan we met alle Solleyselpaarden naar een locatie toe ergens in Nederland, om daar heerlijke buitenritten te maken en mooie uitstapjes te maken, maar nog belangrijker om een week vakantie te vieren! Iedereen is welkom! Dus heb jij zin om na alle tentamenstress eens heerlijk uit te waaien, te ontspannen en misschien zelfs een ritje te maken? Kom dan gezellig langs! 

De locatie van dit jaar is bij HLV bekend gemaakt. Dit jaar zullen we afreizen naar Manege de Eekwal in Emmen.

Ruiterkampcommissie 2017-2018:
Fianne Kuijpers
Lisa van der Klei
Desirée van Zijtveld
Renee Meijer
Michelle Bierlee
Florance van Dam
Paula Boomkamp
Jitske Mekenkamp

Programma 2018:

foto van Ruiterkamp 2018 - Jacques' Games.

 

Symposiumcommissie

Deze commissie zet zich een jaar hard in voor het organiseren van een (groot) symposium dat bedoeld is voor studenten, dierenartsen en eventuele andere beroepsgroepen (bv hoefsmeden). In 2017 is er in samenwerking met de VHiVer een groot symposium georganiseerd. In 2019 zal er door V.S.R. “De Solleysel” weer een symposium georganiseerd worden tijdens het 17e lustrum. Interesse? Houd de inschrijvingen voor de lustrumcommissies in de gaten!

Veredariuscommissie

Deze commissie draagt er zorg voor dat ons verenigingsblad – de Veredarius – die drie keer per jaar verschijnt. De commissieleden bedenken een leuke en informatieve invulling voor ieder nummer en schrijven daarna mensen aan met de vraag of zij artikelen willen schrijven. Als de deadline nadert, moet de Veredarius in elkaar gezet worden en vervolgens aangeleverd worden bij de drukker.

Commissieleden 2017-2018:
Mathijs Knipscheer
Iris van Drie
Shirley Oude Vrielink
Bent Vlierman
Tessa Voogt
Sandra Kooij
Kyra Maarleveld
Mara Brandt
Michelle Bierlee
Fieke Boekel

 

Veterinary Equine Team of Sports Science (VETSS)

De VETSS houden zich druk bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen de paardensport. Het doel van de commissie is om haar leden verder te onderwijzen in het gebruik  en interpretatie van meetapparatuur die nu beschikbaar is voor de paardensport. De commissieleden proberen vanuit deze nieuwe kennis leuke, interessante en leerzame lezingen en activiteiten te organiseren. 

VETSS 2017-2018:
Isabelle van der Hoeven
Daphne Ooijevaar
Tarifa Versteeg
Eva Mulders
Desirée van Zijtveld
Rosemarijn Strijder
Femke Wisman
Lisa van der Graaff
Zoë Pasman
Carli Jansen
Renee Meijer
Roos Buckens
Joséphine Marchand

 

Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie, oftewel de WedCie verzorgt de organisatie achter alle wedstrijden die bij de Solleysel verreden worden. Ieder jaar zijn er een aantal vaste wedstrijden waaraan alle leden van de Solleysel deel kunnen nemen. Zo is er een dressuurwedstrijd, een carnavalswedstrijd waarbij iedereen zich origineel uitdost en op toepasselijke muziek rond rijdt, en aan het begin van het nieuwe collegejaar is er een carrouselwedstrijd waarbij het nieuwe bestuur zich bekend maakt. Ook wordt ieder jaar het Veterinair Kampioenschap georganiseerd. Hieraan mogen alle diergeneeskunde studenten en medewerkers van de faculteit diergeneeskunde meedoen! Wil je meer informatie over de wedstrijden of lijkt het je leuk om lid te worden van de commissie, stuur dan een mailtje naar wedstrijden@solleysel.nl.

Wedstrijdcommissie 2017-2018:
Noa Yakobowitz
Emma van Wijk
Charlotte Conijn
Emilie Visser
Elvie Karman
Mirte de Vries
Merel Martena

Back To Top