skip to Main Content

Het bestuur Het bestuur der V.S.R. "De Solleysel" 2020-2021: "Rodeo", o.d.z. Bok 'm d'r op! Het bestuur Mennen Mennen Op buitenrit Op buitenrit Solleyshop Solleyshop Ruiterkamp Ruiterkamp

Commissies

 

Activiteitencommissie (AcCie)
De AcCie is een gezellige commissie, die het hele jaar door allerlei activiteiten organiseert. Excursies, workshops, lezingen en gezellige avonden in de Saloon, niets is te gek voor deze commissie! Ook wordt af en toe een symbiose aangegaan met andere verenigingen, zoals de VHiVer, om bijvoorbeeld de kreupelheidsworkshop te kunnen organiseren. In de maandelijkse vergaderingen wordt over de ontelbare goede ideeën gebrainstormd en wordt een aantal activiteiten voorbereid en georganiseerd. Naast de serieuze zaken staan lol en gezelligheid in een hoog vaandel, niet alleen tijdens het vergaderen, maar ook en vooral tijdens de activiteiten zelf. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom, mail dan naar accie@solleysel.nl. Ook als je lid van deze leuke commissie wilt worden, kun je een mailtje sturen!

Activiteitencommissie 2020-2021:
Luca Linders
Stefanie van Bergen
Noa Hoekstra
Denise Hoek
Bente van Kernebeek
Sophie Boddeke
Shadee Schouten
Thijmen Alderden
Janine van den Berg

Barcommissie
De Barco is één van de grootste commissies en zorgt door het jaar heen voor een aantal leuke thema- en baravonden in de Saloon van “De Solleysel”, zoals cocktailavonden, een mannen- en vrouwen avond en nog vele andere leuke baravonden.  Houd de posters en de website in de gaten en kom langs!

Barcommissie 2020-2021:
Wiep van Kimmenaede
Maarten ter Haar
Bert Jansen
Nils Bekkedam
Erik Schoemaker
Dewi Timmers
Bas van der Heijden
Maaike Caron
Maureen Sijtsema
Stijn Nieuwenhuis
Eliane Martens
Bent Vlierman
Marco Bakhuis
Daisy Geijtenbeek
Moniek Amelink
Rianna Anwar Sani
Thomas Spliethof
Miranda Swierstra
Rick van der Ende
Laurens de Jager
Florance van Dam
Robbert Houwaard
Hester Bloem
Emilie Visser
Lieke Braam

Commissie Veterinaire Controle (CVC)
De Commissie Veterinaire Controle verzorgt veterinaire controles op (m)endurance-, eventing- en menwedstrijden door heel Nederland gedurende het hele seizoen. Het seizoen begint in maart en loopt ten einde in oktober.
Tijdens de wedstrijden onderzoeken studenten het paard middels een veterinaire controle en beoordelen zij of deze ‘fit-to-compete’ is. De studenten assisteren zo de aanwezige wedstrijddierenartsen.

Per jaar zijn er ongeveer 55 menwedstrijden van de KNHS en 25 endurancewedstrijden van de DER waarbij studenten diergeneeskunde aanwezig zijn. De veterinaire controle die je als student uitvoert verschilt per wedstrijdcategorie. Om deze reden zijn er eisen gesteld aan studenten die meegaan op wedstrijd.

Mee op wedstrijd?
Wil je weten welke wedstrijden er zijn, wat de deelname eisen zijn en hoe je je in kunt schrijven?
Zie rechts bovenaan de knop ‘Veterinaire Controle’ → Algemene informatie studenten. 

Deelnemen aan de commissie
Heb je interesse om lid te worden van de commissie veterinaire controle? Stuur een mailtje naar bestuur@solleysel.nl


Veterinaire controle commissie (Mennen/Eventing/E
ndurance) 2020-2021:
Eline Platje
Pernilla Krans
Carmen Brauer
Anouk Kuilboer

Vet controle         DSC09560 

Eerstejaarscommissie (SjaarsCie)
De SjaarsCie is een nieuwe commissie voor en door eerstejaarsstudenten. Zij hebben de mogelijkheid om alle soorten activiteiten te organiseren, vooral gericht op de eerstejaars. Op deze manier kunnen de eerstejaars makkelijker betrokken worden bij de vereniging en kunnen zij makkelijker contacten leggen binnen diergeneeskunde. 


SjaarsCie 2020-2021:
Lisa van der Klei
Demi Mooijman
Annick Deliën
Puck Eicher
Rebecca Drok
Mees Rooijakkers
Daan Kothman
Lotte Golverdingen

Mencommissie
De MenCie is een gezellige en drukke commissie. Ieder jaar organiseert zij de mencursus, maar ook het vrijmennen valt onder de verantwoordelijkheid. Het beleren van nieuwe paarden voor de wagen en het onderhouden van de paarden voor de wagen is ook een belangrijke taak. Daarnaast nemen de fanatieke menners jaarlijks deel aan het Diergeneeskunde Outdoor Event.

Twee keer per jaar wordt het menweekend georganiseerd. In het najaar is deze op “De Solleysel” en worden er ritten gemaakt naar o.a. het Panbos. In het voorjaar (Hemelvaartsweekend) zetten we de paarden en de wagens op transport en vertrekken we naar een bosrijke omgeving.


Mencommissie 2020-2021IMG_0784
Roos Buckens
Wiep van Kimmenaede
Luca Linders
Renee Meijer
Kyra Maarleveld
Carli Jansen
Jitske Mekenkamp
Madelyn Proper
Emma van Wijk
Maarten ter Haar

 

Ruiterkampcommissie
De Ruiterkampcommissie, beter bekend als de RukCo, organiseert elk jaar het ruiterkamp. De eerste week na de herkansingen gaan we met alle Solleyselpaarden naar een locatie toe ergens in Nederland, om daar heerlijke buitenritten te maken en mooie uitstapjes te maken, maar nog belangrijker om een week vakantie te vieren! Iedereen is welkom! Dus heb jij zin om na alle tentamenstress eens heerlijk uit te waaien, te ontspannen en misschien zelfs een ritje te maken? Kom dan gezellig langs! 

De locatie van dit jaar is Hoeve Galderzicht in Breda!


Ruiterkampcommissie 2020-2021:
Puck Eicher
Lara Evers
Esther de l’Ecluse
Demi Mooijman
Marcia Geraedts
Siska Hulsman
Carmen van der Wal
Stella Steenbergen


Programma 2021:
Houdt de data 10 t/m 18 juli in je agenda vrij! Op Facebook (Jacques de Solleysel) en Instagram (Ruiterkamp2021) kun je de prijslijsten, het dagprogramma en de inschrijvingen vinden!

 

Steden Ontmoeting Commissie (SO-commissie)
Tijdens een steden ontmoeting (SO) strijden verschillende studenten rijverenigingen uit heel Nederland tegen elkaar door middel van een knock-out systeem. Dit houdt in dat 3 ruiters op hetzelfde paard een proef rijden waarvan de beste ruiter doorgaat naar de volgende ronde. Elk SO wordt door een andere studenten rijvereniging georganiseerd op verschillende locaties door heel het land. Er wordt gestreden in zowel de dressuur als het springen. Wil je ook een keer mee op SO, stuur dan een mailtje naar bestuur@solleysel.nl

SO-commissie 2020-2021:
Jitske Mekenkamp
Luca Linders
Robin Visser
Paula Boomkamp
Max Heijstek
Jan Koning ter Heege

Andere Studenten Rijverenigingen:
Vereniging Nederlandse Studentenruiters        http://www.studentenruiters.nl/
U.S.R. Hippeia (Utrecht)                                      http://www.hippeia.nl
A.S.R. Blok (Amsterdam)                                      http://www.asrblok.nl
A.S.R. Hors (Amsterdam)                                    http://www.asrhors.nl
E.S.R.V. Concorde (Eindhoven)                          http://www.esrvconcorde.nl
D.R.V. Hippocampus (Enschede)                        http://www.hippo.utwente.nl
G.S.P.V. Parafrid (Groningen)                              http://www.parafrid.nl
N.S.R.V. Jolly Jumper (Nijmegen)                        http://jj.ruhosting.nl
R.S.R. Marcroix (Rotterdam)                                http://www.marcroix.nl
T.S.R. Cave ne Cadas (Tilburg)                            http://www.cavenecadas.nl
W.S.R. Hipac St. Joris (Wageningen)                    http://www.hipac.wur.nl
N.S.R. Hop (Landelijk)                                          http://www.hopmail.nl

Symposiumcommissie
Deze commissie zet zich een jaar hard in voor het organiseren van een (groot) symposium dat bedoeld is voor studenten, dierenartsen en eventuele andere beroepsgroepen (bv hoefsmeden). In 2019 is er door V.S.R. “De Solleysel” weer een symposium georganiseerd tijdens het 17e lustrum. Omdat het symposium onderdeel is van het lustrum, is dit symposium door de lustrumcommissie georganiseerd. In het studiejaar 2020-2021 zal het volgende symposium plaatsvinden.


Symposiumcommissie 2020-2021:
Eline Platje
Iris van Drie
David Geskus
Pernilla Krans
Puck Eicher

Veredariuscommissie
Deze commissie draagt er zorg voor dat ons verenigingsblad – de Veredarius – die drie keer per jaar verschijnt. De commissieleden bedenken een leuke en informatieve invulling voor ieder nummer en schrijven daarna mensen aan met de vraag of zij artikelen willen schrijven. Als de deadline nadert, moet de Veredarius in elkaar gezet worden en vervolgens aangeleverd worden bij de drukker.


Commissieleden 2020-2021:

Maarten ter Haar
Marcia Geraedts
Lynn van der Ende
Femke Leenders
Robin Visser

 

Veterinary Equine Team of Sports and Science (VETSS)
De VETSS houdt zich druk bezig met nieuwe ontwikkelingen binnen de paardensport. Het doel van de commissie is om haar leden verder te onderwijzen in het gebruik en de interpretatie van meetapparatuur die nu beschikbaar is voor de paardensport. De commissieleden proberen vanuit deze nieuwe kennis leuke, interessante en leerzame lezingen en activiteiten te organiseren. Sinds dit jaar is het ook de bedoeling dat de VETTS allerlei mooie workshops gaan organiseren!


VETSS 2020-2021:

Maarten ter Haar
Esther de l’Ecluse
Marit Dijkstra
Danique Nutma

 

Wedstrijdcommissie
De wedstrijdcommissie, oftewel de WedCie verzorgt de organisatie achter alle wedstrijden die bij de Solleysel verreden worden. Ieder jaar zijn er een aantal vaste wedstrijden waaraan alle leden van de Solleysel deel kunnen nemen. Zo is er een dressuurwedstrijd, een carnavalswedstrijd waarbij iedereen zich origineel uitdost en op toepasselijke muziek rond rijdt, en aan het begin van het nieuwe collegejaar is er een carrouselwedstrijd waarbij het nieuwe bestuur zich bekend maakt. Ook wordt ieder jaar het Veterinair Kampioenschap georganiseerd. Hieraan mogen alle diergeneeskunde studenten en medewerkers van de faculteit diergeneeskunde meedoen! Wil je meer informatie over de wedstrijden of lijkt het je leuk om lid te worden van de commissie, stuur dan een mailtje naar Wedstrijdcommissiesolleysel@gmail.com


Wedstrijdcommissie 2020-2021:

Marcia Geraedts
Mila Reezigt
Lara Evers
Janneke Eulenpesch
Sophie Binnerts

17e Lustrumcommissie
De 17e lustrumcommissie der Veterinaire Studenten Rijvereniging “De Solleysel” heeft ervoor gezorgd dat alle leden het 85 jarig bestaan van V.S.R. “De Solleysel” groots hebben kunnen vieren. Op 1 oktober 2019 is het lustrum geopend en het eindigde op 4 oktober 2019.


Monoceros

o.d.z. When you wish upon a star

Constitutie:
Praeses: Sandra Kooij
ab Actis: Mathijs Knipscheer
Fiscus: Renée Boerrigter
Vice Praeses: Sannah Bijker
Vice ab Actis: Carli Jansen
Assessor: Thijs Weststrate

Back To Top